…la psicologia…

Feia temps que m’anava pel cap endinsar-me en el món dels blogs, però mai trobava el moment adequat per asseure’m i començar a escriure. Ara, per fi, m’he decidit.

El meu objectiu amb aquests posts és poder arribar a totes les persones, fins i tot a les no relacionades en l’àmbit de la psicologia però que tinguin inquietuds i/o curiositats suficients com per voler conèixer una mica més d’aquest món.

La psicologia és la branca de la ciència que estudia el comportament hulogo psicomà i la seva relació amb els processos emocionals, del pensament i de l’aprenentatge. Un psicòleg és un professional que s’ha format o bé a través d’una llicenciatura (amb el pla d’estudis anterior) o bé a través d’estudis de grau (amb l’actual pla).
Actualment la psicologia es troba dintre de l’àmbit de les Ciències de la Salut i, com a tal, utilitza el mètode científic per a seguir amb l’estudi del comportament humà i dels processos emocionals i psicològics.

Actualment hi ha diferents ciències aplicades a la psicologia; us parlaré de les quatre més comuns (sempre parlant des del meu punt de vista).

  • Psicologia del treball i de les organitzacions: s’encarrega d’estudiar el comportament de l’esser humà en el món del treball i de les organitzacions tant a nivell individual, grupal com organitzacional. En aquest sector trobem els psicòlegs especialitzats en recursos humans, els quals realitzen la contractació de personal que va des del procés de desenvolupament de les ofertes de treball, la col·locació d’aquestes, fins al procés d’identificació dels candidats qualificats.
  • Psicologia clínica: aquesta branca s’encarrega de la investigació de tots els factors, és a dir, l’avaluació, el diagnòstic, el tractament i la prevenció que afecten a la salut mental. Existeixen diverses orientacions teòriques com per exemple la teràpia cognitiu-conductual, la psicoanalítica i la teràpia familiar sistèmica.
  • Psicologia educativa: estudia els processos de canvi de les persones en institucions educatives com per exemple les escoles i les famílies. Es dedica a l’estudi de l’aprenentatge i ensenyança humana dins dels processos educatius, és a dir, la manera d’aprendre i d’ensenyar.
  • Psicologia forense: és la branca de la psicologia jurídica que s’ocupa del procés d’administració de la justícia a través dels tribunals. En aquesta branca els psicòlegs interactuen amb els jutges, els fiscals, defensors i altres professionals involucrats en la justícia.imagen psicología del deporte cerebro
  • Psicologia l’esport: és la branca que estudia com els factors psicològics afecten al desenvolupament de l’activitat esportiva i com la participació en qualsevol esport i l’exercici influeix en el desenvolupament psicològic i l’estat físic.

Molta gent quan pensa en un psicòleg automàticament l’associa a problemes mentals. L’objectiu d’aquesta introducció ha estat donar a conèixer altres branques que no tenen absolutament res a veure amb aquesta problemàtica mental.

Els meus posts aniran orientats a la psicologia clínica i de la salut ja que és la branca en la que estic formada i la que més m’apassiona, però també n’hi podran haver sobre alguna de les altres branques.

Pròximament el nou post tractarà:

Els mites psicològics!!!

Quant a PsicoEduca't

Graduada en psicologia, Postgrau en Psicopatologia Infanto- Juvenil, Màster en psicologia Clínica i de la Salut i Psicoteràpia Cognitiva- Conductual.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a …la psicologia…

  1. Gemma ha dit:

    Molt interessant. Aquest blog promet!

    Liked by 1 person

  2. Masha ha dit:

    Felicitats nena!!!
    No sabia jo lo de la deportiva!!!
    Vull llegir mes sobre la clínica!!!

    M'agrada

Deixa un comentari